Alt du trenger å vite om cruise ferie

Alt du trenger å vite om cruise ferie

Hei og velkommen til Helgelandscruise – siden for deg som er entusiastisk overfor cruiseferier. Å dra på cruise er en stadig mer populær måte å feriere på for nordmenn fra alle forskjellige aldersgrupper. Mens cruise tidligere ble ansett som å være som kun pensjonerte drev med, har man i det siste sett at flere og flere barnefamilier og unge voksne har begynt å få øynene opp for denne fantastiske måten å reise på. Det er flere fordeler ved cruiseturisme – det beste er nok uten tvil at det rett og slett er en usedvanlig behagelig måte å reise på. Når man drar på cruise slipper man nemlig alt av flyplasser og andre former for transport som kan være stressende – istedenfor kan man kose seg på skipet mens man ser verden flyte forbi. Det er heller ikke lenger slik at det er kjedelig å oppholde seg på skipene – de fleste skipene nå til dags fremstår nesten som små byer på vann. Her kan man finne alt man skulle ha lyst på av underholdning, shopping og mat, og de fleste skip er også utstyrt med basseng og spa-avdeling der man kan slappe av mens man venter på å gå i land i neste destinasjon. Det andre flotte med cruise er naturligvis at man får besøke såpass mange destinasjoner i løpet av en tur, og reisingen blir hovedsakelig gjort om natten mens man sover. På denne siden kan du finner informasjon om en rekke forskjellige cruise rundt omkring i verden. Ettersom dette er en norsk side, finner de fleste cruisene sted i Europa, men vi har også inkludert enkelte cruise i så eksotiske steder som Kina, Australia og New Zealand. Når det gjelder cruisene i Europa, har vi sørget for å dekke så godt som hele kontinentet – alt fra Middelhavet, der vi har skrevet om cruise i blant annet Italia og Portugal, til svære land som Tyskland og Frankrike. Som du vil se, går enkelte av cruisene også innom mindre populære reisemål, som Russland, Estland, Polen og Albania.

 

Det første cruiset vi skriver om, kalles “Tsarens vannveier”, og vil gi deg muligheten til å virkelig gjøre deg kjent med vår store nabo i øst. Russland er et land man hører mye om i nyhetene for tiden – og ikke alt man hører er positivt –  og mange er nok dermed litt redde for å dra dit på ferie. Som vi skriver i artikkelen, blir imidlertid de aller fleste som drar til Russland positivt overrasket over landet. Cruiset, som begynner i Moskva og ender i Sankt-Petersburg, gjør at du får med deg mye av det beste landet har å by på. Russland er naturligvis et såpass stort land at du kun for utforsket en liten del av landet, men det er tross alt i den vestlige delen av landet at man finner de mest vesentlige destinasjonene. Mens de aller fleste som besøker Russland kun reiser til Moskva og Sankt-Petersburg, vil dette cruiset ta deg innom en rekke mindre byer, og man vil dermed få muligheten til å oppleve det “ordentlige” Russland. Et annet av cruisene våre finner hovedsakelig sted i Frankrike, der man i løpet av en uke får besøke samtlige steder i landets sørlige del. De aller fleste har nok vært i Frankrike på et eller annet tidspunkt, men dette gjerne som del av weekendtur til Paris eller en ukeslang ferie til en av de sørlige byene. Dette cruiset blir dermed en annerledes måte å utforske landet på, og man får besøkt en del mindre steder som man nok ellers ikke ville ha kommet på å reise innom. Et annet av cruisene foregår hovedsakelig i Tyskland, som faktisk er et mye mer spennende land enn hva man skulle trodd. Til tross for dette, begynner cruiset faktisk i Amsterdam, og man får dermed anledningen til å oppleve den nederlandske hovedstaden i tillegg. Det kanskje mest innholdsrike cruiset, er det som vi har kalt for “et hanseatisk eventyr”. Mange vil nok tenke at dette cruiset neppe kan være særlig spennende, ettersom det går innom alle de skandinaviske landene. Cruiset går imidlertid også innom Russland, Estland og Polen, i tillegg til at man får seg en dag i Berlin. Her får man dermed med seg en god miks av steder.

 

Ellers har vi skrevet om en del cruise til de tradisjonelle destinasjonene ved Middelhavet. En av artiklene tar for seg et cruise gjennom store deler av Italia, mens et annet går gjennom Portugal – med en liten avstikker til Spania. Det mest spennende cruiset i denne kategorien heter imidlertid “middelhavets imperier”, og går innom samtlige land som ligger langs middelhavet, inkludert Hellas, Italia, Albania og Slovenia. Dersom man virkelig ønsker seg et eventyr, kan man ha interesse av å lese artikkelen om cruiset til Kina, der man får muligheten til å oppleve store deler av dette vidstrakte og spennende landet.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.