Australia og New Zealand

Australia og New Zealand

Når man hører ordet “cruiseferie”, vil nok de aller færreste tenke på Australia og New Zealand som potensielle destinasjoner – disse landene ligger så langt vekke fra Norge at de aller færreste nordmenn har noe som helst forhold til dem, annet enn fra historiebøkene og diverse TV-series som “Home and Away”. Lenge var det nok sant at Australia og New Zealand ikke var steder turister fra Europa reiste til for å dra på cruiseferie, men dette har forandret seg i løpet av de siste årene, og cruise i Oceania blir stadig mer etterspurt. Det som gjør Australia og New Zealand spesielt godt egnet for cruiseturisme, er nettopp at begge landene er øyer, og at de aller fleste byene og interessante destinasjonene i landene befinner seg langs kysten, slik at de enkelt kan nås ved skip. Dette gjør at du som turist på et av våre cruise kan våkne opp til en ny og spennende destinasjon hver dag – det er dessuten ofte svært vakkert å seile langs kysten og se inn mot land, ettersom både Australia og New Zealand har svært mange naturperler å by på. Det er for eksempel få som er klar over at New Zealand faktisk ofte regnes for å være det landet i verden med natur som er mest lik den man finner i Norge – her finnes det storslagne fjorder som kan få en nordmann til å følge seg som hjemme. Det er en grunn til at Peter Jackson valgte å spille inn filmserien Ringenes Herre nettopp i New Zealand, og for dem som er tilhengere av J. R. R. Tolkien sine verk vil det faktisk være muligheter for å besøke Hobbiton – bygden der hobbitene lever – under oppholdet i New Zealand. Her vil man i løpet av 15 flotte dager få muligheten til å oppleve alt fra landenes koloniale historie til kulturen til Maoriene som bodde her før kolonistene inntok landene, og det er dermed duket for en fullspekket ferie full av kultur, historie, samt vakker natur og arkitektur, og maten er faktisk heller ikke så verst i disse tidligere britiske koloniene.

Cruiset begynner i Sydney, som nok er den mest kjente og ikoniske av byene i Oceania. Her tilbringer man to dager og vil blant annet få anledning til å besøke det ikoniske operahuset. Dette er en kosmopolitisk storby der man kan oppleve kulturer fra alle deler av verden, og særlig fra Asia. Vi anbefaler blant annet at man tar en tur innom fiskemarkedet og hopper om bord i en liten båt for et elvecruise. Den tredje dagen tilbringes ombord på skipet, og her vil det bli mulighet til å innta noe av det beste av australsk natur – nemlig Gippsland-kysten. Dette er en dag man kan benytte til å slappe av og ta det med ro ombord på skipet mens man gjør seg klar til neste dags destinasjon; nemlig Melbourne. Melbourne er den andre største byen i Australia og det foregår en slags konkurranse mellom byen og Sydney, litt på linje med det man finner i igjen mellom de norske byene Oslo og Bergen. Til tross for at Sydney nok er mer kjent internasjonalt, vil de fleste australiere påstå at Melbourne på mange måter faktisk er en mer sjarmerende og spennende by enn Sydney. Her finnes det blant annet en hel del kolonialsk arkitektur for dem som er opptatt av slikt. Neste dag bærer det videre gjennom Bass-stredet, som er hjem til hele 60 små øyer som man kan nyte synet av fra båten. Den sjette dagen ankommer man øyen Tasmania, som er den minste av Australias stater. Til tross for at det opprinnelig var etablert som en straffekoloni, fremstår Port Arthur i dag som en sjarmerende by som dessuten befinner seg på UNESCOs verdensarvliste. De neste to dagene tilbringes til sjøs, og tilbringes dermed på skipet. På den andre dagen vil man kunne nyte New Zealand sitt vakre Foveaux-stred, før man på den niende dagen omsider ankommer byen Dunedin. Her finner man vakker natur og et rikt fugleliv. Neste dag tilbringes i Christchurch, som er en av New Zealands størstet byer. Den ellevte dagen ankommer man endelig hovedstaden Wellington, som er en stor og spennende by. Her anbefales det at man sjekker ut noen av byens mange museer. Den neste dagen tilbringes i Napier, som er en av landets største regioner for vindyrking. Her kan man nyte overraskende god oceanisk vin! Den trettende dagen tilbringes i Rotorua, som byr på fantastisk natur, inkludert en vulkan og fantastiske strender, og der man også kan innta Maori-kultur. De to siste dagene i New Zealand tilbringes i Auckland, som er landets største og mest spennende by. Dette kalles blant annet for landets kulturelle hovedstad, og er et sted der man kan finne det meste en skulle trenge. Vi anbefaler spesielt en tur i Albert Park!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.