En rundreise i Italia

En rundreise i Italia

Det er få land i verden som er så kjent for sin historie og kultur, så vel som det arkitektoniske og naturlige skjønnhet. Av denne grunn, er det tilnærmet umulig for en reise til Italia å ikke slå an, og vi vet av erfaring at de aller fleste som reiser til landet – enten det gjøres via cruise eller mer tradisjonelle måter – på et eller annet tidspunkt velger å reise tilbake til landet, og det gjerne opptil flere ganger. Italia kan anses som et trygt valg dersom man ønsker seg en avslappende og innholdsrik ferie – uansett hvilke preferanser du har når det gjelder reisemål, kan du være ganske sikker på at en tur til Italia kommer til å falle i smak. Dersom du er en som setter pris på god mat og vin, er det få land som kan måle seg når det gjelder pasta, pizza og forskjellige typer oster, og Italia er også verdenskjent for sin rødvin. Om du er mer interessert i historie, kan Italia by på en rik historie som strekker seg helt tilbake til Romerriket, og det er ingen ende på museer der man kan innta denne historien. Dersom du er mer av en utforsker som heller setter pris på visuelle inntrykk, kan Italia by på nydelige landskaper og fantastisk arkitektur – samtlige italienske byer kan best beskrives som “utendørs museer”, ettersom man på hvert hjørne finner noe av stor historisk eller arkitektonisk betydning. Hvis du er en som heller liker å innta kultur, kan Italia vise til opera i verdensklasse og en rekke kunstgallerier der man kan se originale utgaver av noen av verdens mest kjente kunstverk. For dem som ikke er så interessert i noe av det overnevnte, men heller foretrekker å slappe av eller å ha det gøy, kan Italia by på noen av kontinents vakreste strender og et fantastisk rikt uteliv. Det er med andre ord mye som skal gå galt for at en tur til Italia ikke skal falle i smak – her finnes det noe for enhver, og vi pleier derfor å anbefale Italia for dem som ikke før har vært på cruiseferie. Italia anses nemlig som å være et “trygt valg”, ettersom det knapt finnes mennesker som ikke liker seg i landet.

Cruiset vi anbefaler går over 8 dager og gjør at man få oppleve de midtre og sørlige delene av Italia. Du vil også få tilbringe en dag i Kroatia, hvilket mange setter stor pris på. Cruiset begynner i Roma, og det anbefales derfor at du ankommer byen noen dager i forveien slik at du får anledning til å nye den før cruiset begynner. Neste dag reiser man til Napoli, der man kan nyte gresk og romersk arkitektur. Høydepunktet her er nok det gamle kongepalasset, og dersom man er sportslig vil man også kunne ta seg til toppen av fjellet Vesuvius. Etter oppholdet Napoli, drar man videre til Sicilia, som er kjent for sin fantastiske vin og natur, samt mafiavirksomheten som har pågått her i løpet av de forrige århundret og helt frem til i dag. Her har man valget mellom å ta det med ro i de sjarmerende gatene i byen Messina eller å ta seg til toppen av fjellet Etna. Den neste dagen blir tilbrakt i byen Crotone, som er en liten by med mange arkitektoniske skatter – blant annet et svært slott som man kan besøke. Videre går turen til Bari, som er en svært romantisk liten by i det sørlige Italia. Dette er et sted hvor man kan ta det med ro og nyte god mat. Sørg for å få med deg de svært unike trulli-husene, som regnes for å være en del av UNESCOs verdensarv. Den sjette dagen av cruiset er det tid for noe helt annet – denne dagen tilbringes nemlig i Kroatia, og gir deg dermed anledning til å ta et avbrekk fra det italienske og heller gjøre seg bekjent med en helt annen kultur. Denne dagen får man tilbringe i den kroatiske byen Sibenik, som er den eldste byen på den dalmatiske kysten. Sibeniks gamleby er også på UNESCOs verdensarvliste, så her er det bare å trekke inn kultur og historie. Byen har også fire forskjellige slott – dersom man er effektiv, vil man kunne klare å besøke dem alle. De to siste dagene av cruiset vil nok oppleves som høydepunktet for svært mange – disse to dagene tilbringes nemlig i Venezia, som nok er Italias aller mest populære by for turister. Venezia trenger knapt noen introduksjon –  her finner man alt man kunne tenke seg, enten man er på utkikk etter mat, kultur eller arkitektur. Byen har også et overraskende rikt uteliv som hovedsakelig holdes i live av de mange turistene som til enhver tid befinner seg i byen. Og så må man jo selvfølgelig få med seg et av de kjente canalcruisene!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.