Et hanseatisk eventyr

Et hanseatisk eventyr

De aller fleste vil nok forbinde cruiseferie med en mulighet til å oppleve eksotiske reisemål langt vekke fra vårt kjære hjemland, der man kan lære mer om andre kulturer og se landskap og byer som er helt forskjellige fra vår egen, i tillegg til å gjerne prøve mat man aldri har prøvd før. Til tross for at man uten tvil kan ha fantastisk spennende opplevelser i land som ikke ligner på sitt eget, er det ikke alltid man er i humør for akkurat dette – noen ganger vil man foretrekke noe mindre eksotisk, med færre sanseinntrykk og der det er mindre ukjent å forholde seg til. Dersom du skulle kjenne deg igjen i denne beskrivelsen, er det en stor sannsynlighet for at et cruise som finner sted i norden vil passe bra for deg. Det ligger dessuten en egen verdi i å ha god kjennskap til din egen region – det er tross alt her vi er i fra, og dersom du tar deg tid til å lære mer om dine egne røtter kan du gjerne oppleve at du faktisk lærer mer om deg selv og hvorfor du er nettopp slik som du er. Nå skal det sies at dette på ingen måte er et kjedelig cruise, og med destinasjoner som Russland, Estland og Polen kan du være sikker på at du vil få mange nye opplevelser og være vitne til mange ting som man ikke finner igjen her hjemme. Forskjellen ved et cruise i norden er at det eksotiske veies opp med det hjemlige, slik at man får tid til å slappe av i kjente omgivelser samtidig som man også blir eksponert for mye nytt og spennende. Cruiset vi skal skrive om her går over 15 dager og vil ta deg gjennom alle de tre skandinaviske landene, i tillegg til Finland, Estland, Russland, Polen og Tyskland. Man får dermed et skikkelig dypdykk i den nordiske regionen og alt den representerer. Cruiset begynner i Sverige og avluttes i Norge, mens man besøker Danmark i midten av reisen – dette gjør at man får en rolig start og så muligheten til å slappe litt av igjen i midten av reisen, for så å kunne roe seg helt ned og samle alle de forskjellige sanseinntrykkene ved cruisets ende. Det er med andre ord et svært velbalansert cruise med flere pustepauser innimellom opplevelsene.

Cruiset begynner i Stockholm – for dem som ikke før har vært i den svenske hovedstaden, vil nok overraskelsen være stor. Stockholm er nemlig en svært stor og flott by, og det er mye mer å oppleve er enn hva man skulle tro. Høydepunktet for mange vil nok være et besøk til det spennende Vasamuseet. Etter å ha tilbrakt to dager i Stockholm, bærer turen videre til Helsinki – er vil nok de fleste begynne å merke at de er i utlandet, ettersom man ikke lenger kan forstå språket og arkitekturen og folkene er noe annerledes enn hva man er vandt med i Norge. Det er imidlertid ikke før den fjerde dagen av cruiset, at man virkelig vil kjenne på følelsen av å være langt hjemmefra – denne dagen vil du nemlig våkne opp i den russiske storbyen, St. Petersburg, og likhetstrekkene til Norge begynner nå å bli få. Til tross for å på mange måter være den mest vestlige byen i Russland, vil nok St. Petersburg for de aller fleste nordmenn oppleves som ganske så eksotisk, så her er det bare å forberede seg på en opplevelse du sent vil glemme. I løpet av de to dagene i St. Petersburg ville det vært kriminelt ikke å besøke det berømte vinterpalasset, og vi anbefaler også å få med seg en forestilling på det kjente Mariinskij-teateret. Den sjette dagen av cruiset er det igjen på tide med noe litt mer hjemlig – denne dagen tilbringes nemlig i Estlands hovedstad, Tallinn, som er en koselig by der det er lett å slappe av. Neste dag blir nok den mest avslappende dagen av alle, ettersom man tilbringer denne på skipet mens man seiler over det baltiske hav. Vi anbefaler å bruke denne dagen til å lade opp batteriene, ettersom den åttende dagen av cruiset nemlig tilbringes i den spennende polske storbyen, Gdansk. Her anbefaler vi at du får med deg borgen Malbork, som står på UNESCOs liste over verdensarver. Neste dag reiser man med buss til Berlin, der man får oppleve byen som beskrives av samtlige tidsskrifter som å være blant de hippeste i verden. De to neste dagene tilbringes i Danmark, hvor byene København og Ålborg står for tur. København kan gjerne virke tam på utsiden, men byen er faktisk mer spennende enn en skulle trodd og inneholder blant annet en hel rekke Michelin-restauranter. De siste fire dagene av cruiset tilbringer man i Norge, hvor man vil få et gjensyn med byene Stavanger, Eidfjord og Bergen.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.