Kinas juveler

Kinas juveler

Kina er nok neppe det første landet folk flest tenker på når de setter seg ned for å planlegge en cruiseferie. Til tross for dette, begynner det faktisk å bli mer og mer populært å reise østover når man skal ut på cruise. De aller færreste er nok klar over akkurat hvor mye fint og spennende det er å oppleve i Kina – landet har blant annet en rekke naturperler som uten tvil må regnes som å være blant verdens aller vakreste. Kina er et land av kontraster, og her finner man både moderne og kosmopoliske storbyer som minner om storbyer vi er kjent med fra vesten, og rolige landsbyer der man skulle trodd tiden hadde stått stille de siste hundre årene. Nå skal det sies at det å reise på cruise til Kina er en veldig annerledes tur enn det å skulle reise til destinasjoner langs middelhavet – mens enkelte av disse forskjellene for mange nok kan oppleves som fordeler, er det nok en del av forskjellene som ikke vil falle i smak for en del av de reisende. Mens cruiseferie som regel forbindes med å slappe av og ta en dag av gangen, vil nok et cruise til Kina for mange oppleves veldig annerledes – her vil man bli utsatt for svært mange inntrykk, noe som kan være veldig givende for enkelte og mindre hyggelig for andre. På grunn av dette mener vi det er viktig at man tenker seg om en ekstra gang før man legger ut på cruise til Kina – de aller fleste vil nok foretrekke en tur til land som Italia eller Portugal. Selv om man på skipet vil bli servert samme typen mat som man er vandt med hjemme, vil ikke dette alltid være tilfelle når man går til lands og finner seg en restaurant i en av de kinesiske byene man besøker. I tillegg til dette har landet en annen standard når det gjelder hygiene og en annen bakterieflora, så man må påregne litt mageproblemer og den slags. Dersom man har riktig innstilling og virkelig ønsker å oppleve Kina, vil nok et cruise til midtens rike oppleves som svært berikende for de aller fleste.

Turen vi anbefaler går over to uker og begynner med tre dager i den kinesiske hovedstaden, Beijing. Dette har vært landets hovedstad i over 3000 år og er dermed en svært spennende destinasjon for dem som har en interesse for historie. Her vil man blant annet kunne besøke den forbudte by og Tiananmen-plassen, samt en rekke museer. Til tross for sine lange historie, er Beijing i dag et økonomisk sentrum i landet og man kan dermed finne alt en kunne tenke seg her. Dette inkluderer restauranter i verdensklasse og diverse show med kinesisk kultur. På den fjerde dagen drar man til Xian, som gjerne forbindes med å være det østlige endestoppet av den sagnomsuste silkeveien. Den kanskje største attraksjonen i Xian er mausoleet der keiseren Qin Shi Huang ble lagt til hvile for over 2000 år siden. En annen attraksjon mange setter pris på er museet der over 8000 Terracotta-krigere står utstilt. Neste dag reiser man videre til Chongqing, som er en av de kinesiske byene med flere millioner innbyggere som du sikkert aldri før har hørt om – i Kina finner man mange av disse. Det er imidlertid ikke så mye å se i denne byen og hovedgrunnen til at man reiser hit er at den ligger ved elven. Mens man frem til nå vil ha benyttet fly for å reise mellom de forskjellige byene, vil man heretter kunne benytte et skip til å reise langs den kjente Yangtze-elven. Neste dag vil du våkne opp til helt nye omgivelser – bråket fra storbyen har for lengst blitt erstattet med stille og urørt natur. Om morgenen går man i land i Shibaozhai, der man kan besøke det kjente tempelet ved samme navn, som ble bygget i 1650. Resten av dagen anbefaler vi at du nyter stillheten og inntar et godt måltid ombord i skipet. De to neste dagene bruker man på å reise gjennom de såkalte “tre kløfter”. Dette er uten tvil den vakreste delen av turen, så er kan man lene seg tilbake og nyte noe det beste kinesisk natur har å by på. Du vil også få anledningen til å besøke verdens største demning, noe mange mener er en svært spennende opplevelse.

 

De siste dagene i Kina fordeler man på tre forskjellige storbyer. Først får man besøke Jinzhou, som har vært hovedsete til 20 forskjellige keisere gjennom Kinas historie. Dagen etter drar man til Wuhan, som er en stor by som er kjent for å ha vært sentrum for Chu-sivilisasjonen. Til sist ankommer man Shanghai – mens man frem til nå har brukt mye tid på å lære om Kinas historie, gir Shanghai der anledningen til å lære om landets fremtid.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.