Middelavets imperier

Middelavets imperier

Middelhavet er uten tvil en av verdens mest spennende og sjarmerende områder – det er få steder i verden som kan tilby like mye variasjon når det gjelder alt fra kultur, historie, mat, vin, arkitektur og naturlig skjønnhet. De aller fleste som noensinne har besøkt noen av landene som ligger rundt middelhavet vil kunne bekrefte at det rett og slett er noe magisk ved dem, og det å gå rundt i de gamle sjarmerende gatene som finnes i regionens byer kan ofte oppleves som å tre inn i en eventyrfortelling. Mange av cruisene vi har omtalt på denne siden tar for seg enkelte land langs Middelhavet – gjerne med en eller annen avstikker til et av de andre landene i regionen i løpet av turen. Dette kan være flotte reiser å begi seg ut på dersom man ønsker å virkelig oppleve et av landene som ligger langs Middelhavet, og det er nok neppe noen som vil oppleve at de begynner å kjede seg etter to uker i Italia. Dersom man imidlertid har lyst til å oppleve flere av landene i regionen og ønsker å forstå mer om hva det er som skiller dem fra hverandre og å lære mer om flere forskjellige kulturer, er det imidlertid mulig å ta et cruise som reiser innom samtlige av landene i regionen. På dette cruiset vil du kunne oppleve noe nytt hver dag, slik at du alltid har noe å glede deg til. Mange benytter dette cruiset for å få en smakebit fra hvert av landene, slik at man senere kan dra tilbake til de landene man likte best – det er jo ikke å legge skjul på at en dag i et land som Kroatia eller Italia ikke er nok til å virkelig oppleve landet. Cruiset kan også anses som å være en reise der man får oppleve det beste fra hvert av landene, noe som ikke vil være en overdrivelse. I løpet av dette cruise får man besøke Italia, Slovenia, Kroatia, Montenegro og Hellas. Cruiset varer i 10 dager og rundt halvparten av dem tilbringes i Hellas, så man får ihvertfall opplevd dette landet ordentlig.

Cruiset begynner i det som er nødt til å være en av verdens aller vakreste, mest unike og mest spennede destinasjoner – nemlig, i Venezia i det nordlige Italia. Denne byen er som kjent spredt over 118 små øyer og kan oppleves ved å reise med elvebåt gjennom gatene. Byen er kjent for sin magiske atmosfære, samt sin kunst, arkitektur og kultur. Ved å begynne reisen i Venezia kan du være sikker på at ferien din får en god start. Neste dag reiser man videre til en mindre ukjent by – nemlig, byen Koper i Slovenia. Denne byen har en svært spennende historie og var blant annet en del av bystaten Venezia. Høydepunktet i Koper er nok uten tvil det praetoriske palasset, som er bygget i veneziansk-gotisk stil, og som ligger på byens hovedplass. Neste dag bærer det videre til byen Zadar i Kroatia, som før i tiden var en øy som ikke hang sammen med fastlandet. Byen, som i hundre år var hovedstaden i staten Dalmatia, har en svært spennende historie som nok de aller færreste vil være kjent med fra før. Byen har en svært vakker gamleby med mange sjarmerende, smale gater, og en stor og som er omringet av en stor og imponerende mur av stein. Det anbefales at man drar innom byens tre kirker i løpet av dagen. Den fjerde dagen langs Middelhavet er det duket for noe mye mer kjent og en destinasjon som for mange nok vil være turens høydepunkt. Denne dagen ankommer du nemlig byen Dubrovnik, som også ligger i Kroatia. Dette er uten tvil Kroatias mest populære destinasjoner blant turister, og dette er det en grunn til – byen, med sine små gater og oransje hustak fremstår som svært vakker og unik, og det er et sted som mange velger å komme tilbake til, sommer etter sommer. Det var George Bernard som en gang sa at “den som ser etter paradis på jord bør komme til Dubrovnik”, og når man går rundt i byens sjarmerende gater er det svært enkelt å skjønne hva han mente.

 

Den femte dagen drar man til et av Europas mindre kjent land – de aller fleste vil nok ha problemer med å finne Montenegro på kartet, men det betyr ikke at dette ikke er et svært flott land å besøke. Det er kanskje ikke svært mye å finne på i byen Kotor, men den har en svært spennende historie. Resten av tiden vil man tilbringe i Hellas, og man begynner med den romantiske øyen Korfu, hvis gamleby står på UNESCOs verdensarvsliste. Neste dag reiser man videre til Santorini, som uten tvil er et av verdens aller mest kjente destinasjoner. Resten av tiden benyttes i den greske hovedstaden, Aten.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.