På eventyr i Frankrike

På eventyr i Frankrike

Frankrike er et annet av de landene som neppe trenger noen særlig introduksjon – de aller fleste ferieglade nordmenn har nok på et eller annet tidspunkt besøkt landet, og det gjerne opp til flere ganger. Det vil nok neppe være noen overdrivelse å påstå at Frankrike står frem som et av kontinentets aller mest spennende land – det er nemlig få land som kan by på like mye innen mat, vin, kultur og historie som Frankrike. Landet har i tillegg svært mye rikdom innen arkitektur, og en stor mengde nydelige naturlandskaper. En ting som gjør at Frankrike skiller seg fra de aller fleste andre europeiske land, er at landet på en måte befinner seg i krysningen mellom det nordlige og det sørlige Europa, Dette betyr at man i de nordlige delene av Frankrike kan oppleve arkitektur og landskap som minner om Tyskland, mens man i landets sørlige deler kan oppleve byer og strender som kan få en til å tro at en befinner seg i et land som Spania eller Italia. Til tross for hvor populært landet er som reisemål blant nordmenn av alle slag, er ikke Frankrike et land de fleste vil assosiere med cruiseferie – de aller fleste turer til Frankrike består nok enten av weekend-turer til Paris eller ukeslange reiser til byer som Nice. Grunnen til dette er naturligvis at landet, i motsetning til land som Italia og Spania, kun har kyst i sør og i nord, og at det dermed ikke finnes en kyst som strekker seg langs hele landet. Når man drar på cruise i Frankrike, drar man imidlertid på elvecruise gjennom landet. Dette betyr blant annet at man slipper å tilbringe kjedelige dager ute på det åpne havet, men at man istedenfor til alle tider kan nyte det vakre franske landskapet. Cruiset vi har skrevet om er strekker seg over 8 innholdsrike dager, der man får oppleve en spennende del av det sørlige Frankrike. Reisen strekker seg nordover fra Avignon til Lyon, og gir deg dermed muligheten til å oppleve både natur og storby på en og samme reise.

Man begynner med å fly til Marseille fra hvor enn i verden det måtte være at man befinner seg, før man tar en buss til kaien i Avignon, der skipet står klart til ombordstigning. Etter dette, kan man bruke resten av dagen til å slappe av og finne seg til rette på skipet, før man senere på kvelden får innta et velfortjent måltid. Det er første neste morgen at man virkelig begynner å utforske den spennende byen, Avignon – byen, som gjerne kalles for “pavenes by”, var i løpet av 1309 til 1377 hjem til hele syv paver. Byens små og sjarmerende gater vil nok falle i smak hos de aller fleste – her vil du også ha fantastiske muligheter til å nyte god mat og vin, som i de aller fleste steder i Frankrike. Pavepalasset er kanskje den mest unike og imponerende bygget i byen, så dette er det viktig at man får med seg – ellers er det bare å gå rundt og nyte den franske tilværelsen! Enkelte velger også å reise å ekskursjon til en av vinåkrene som ligger utenfor byen, der man kan nyte viner som man neppe vil finne igjen på Vinmonopolet hjemme i Norge. Ved kveldstid setter skipet kurs mot Arles, og det er er den tredje dagen av cruiset vil bli tilbrakt. Neste dag spiser man frokost på skipet, før det er duket for enda en spennende destinasjon – Arles er kanskje ikke noen storby i ordets rette forstand, men her er det nok av ting å gjøre til at man kan fylle en dag. Byen vil nok oppleves som særlig spennende for elskere av arkitektur, grunnet byens mange idylliske og fargerike gater. Også dem som er glade i historie, vil nok komme til å legge sin elsk på Arles – her finner man nemlig noen svært imponerende romerske ruiner, inkludert en arena med plass til 20 000 skuespillere som fremdeles er i bruk en dag i dag!

De to neste dagene er det duket å slappe av. Den første dagen tilbringes i Viviers, som er en svært liten og sjarmerende middelalderby. Den andre dagen er det duket for noe litt annet: man ankommer denne dagen Tournon, hvor man går ombord i et lite tog som frakter deg gjennom det fantastiske naturlandskapet i regionen og til den idylliske bygden Vienne. Forhåpentligvis vil du ha hatt nok tid til å slappe av og lade opp batteriene i løpet av de rolige dagene på den franske landsbygden, for de siste tre dagene tilbringer man nemlig i storbyen Lyon, som er Frankrikes tredje største by. I tillegg til å stå på UNESCOs liste over verdensarver, er dette en en stor og internasjonal by der man vil kunne finne det aller meste man kunne tenke seg.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.