Portugals elv av gull

Portugals elv av gull

De aller fleste nordmenn vil allerede ha noen kjennskap til Portugal – dette lille landet i sør har mange av de tingene nordmenn setter pris på, som varmt og solfylt vær, sjarmerende gater, god mat og lave priser. Til tross for dette, er det ikke å legge skjul på at landet ofte har en tendens til å komme i skyggen av nabolandet, Spania. Spania er naturligvis et mye større land og har verdensbyer som Madrid og Barcelona, samt en rekke ferieøyer. En annen fordel med Spania er at vannet i sjøen er betydelig varmere der enn hva som er tilfelle utenfor Portugals kyst, og landet er dermed bedre egnet for badeferier. Vi mener imidlertid at Portugal har mye å by på som Spania ikke har og at landet på mange måter kan være en mer spennende destinasjon enn Spania. Selv om Portugal etterhvert har blitt en populær destinasjon for turister fra hele Europa, så vel som fra andre deler av verden, er det fortsatt ikke like mange som tar turen hit som til Spania, og vi mener derfor det er større muligheter for å få autentiske opplevelser dersom man legger ferien til Portugal istedenfor til Spania. Cruiset vi har tatt for oss her vil gi deg en smakebit av hele Portugal – fra hovedstaden, Lisboa, i sør til Porto, som ligger i den nordlige delen av landet. Du vil i tillegg få oppleve flere mindre kjente steder som ligger innimellom de to storbyene, og du vil er få anledning til å prøve utsøkt vin og vandre i vakre fjellandskap. Som om ikke dette var nok, vil vi også ta turen innom Spania, slik at du også får oppleve Portugals naboland i all sin prakt. Dette er to land som deler mange likheter. Vi mener imidlertid at man ved å bruke en dag på å besøke Spania i løpet av ferien i Portugal, også vil få en bedre forståelse for forskjellene mellom de to særlige landene.

Cruiset begynner i hovedstaden Lisboa, som uten tvil er den mest populære byen for turister som reiser til Portugal. Her tilbringer man to dager, som du kan bruke til å vandre i koselige, små gater og besøke utallige spennende museer. Hovedattraksjonen i Lisboa er nok Hieronymittklostret, som står på UNESCO verdensarvliste. Vi anbefaler imidlertid ikke å bruke så altfor mye tid i museer og gallerier – Lisboas største attraksjon er uten tvil de utallige små gatene man finner i byens Alfama-distrikt. Etter to dager i Lisboa, går turen videre til det som ofte kalles for Portugals “nordlige hovedstad” – nemlig Porto. Før man ankommer Porto, inntar man en stor frokost i Coimbra, som er fødestedet til hele seks forskjellige portugisiske konger. Selv om Porto ikke er fullt like kjent som Lisboa, har byen sin helt egen sjarm, og mange foretrekker faktisk Porto fremfor hovedstaden. Byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste, og når man går rundt i gatene er det lett å forstå hvorfor. Byen kalles ofte for “byen av broer”, og dersom man ønsker å slå på stortrommen finnes det muligheter for å ta en helikoptertur over byen. Ellers er det ikke så mye annet å gjøre enn å vandre rundt og nyte god vin og mat til en relativt billig penge – og det er jo ikke så altfor verst, er det? Neste morgen seiler vi videre til Douro, før vi ankommer Regua tidlig på ettermiddagen. Her vil du bli tatt med på en ekskursjon til det herskapelige palasset til den siste greven av Vila Real, hvor du kan nyte en fantastisk mengde vakker kunst og arkitektur, i tillegg til palassets nydelige hage. Som om ikke dette skulle være nok, har palasset også sin egne vinhage der man kan nyte utsøkt, kortreist vin. Middagen i dag inntas på skipet, og resten av kvelden tilbringes også her..

 

Den sjette dagen i Portugal vil man våkne til det nydelige landskapet som ligger langs elven Duoro – her finnes alt fra dramatiske fjellformasjoner til terrasserte vingårder. Ettermiddagen tilbringes i Castelo Rodrigo, som ligger omtrent 1000 meter over havet. Byen har også mye å by på av historie – man kan blant annet besøke Synagogegaten, som ble etablert av jøder som flyktet det spanske korstoget. Den syvende dagen er det duket for noe helt annet – denne dagen tilbringer man nemlig i den spanske byen Salamanca, som er en svært gammel by som dessuten befinner seg på UNESCOs verdensarvliste. Til tross for dette, fremstår byen i dag som svært internasjonal med mange utenlandske studenter. Her anbefales det at man besøker byens hovedplass og går gjennom de utallige sjarmerende gatene, samt tar en tur innom det gamle universitetet og den såkalte nye katedralen. De siste dagene av turen drar en tilbake til Regua, der en denne gangen besøker landsbyen Lamego. Neste dag drar man tilbake til Porto i noen timer før hjemreise.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.