Tysklands slott og katedraler

Tysklands slott og katedraler

Det er nok få land i verden som er mer kjent for nordmenn enn Tyskland – uansett om vi snakker om feriereiser eller ikke, er dette et land som står de aller fleste nordmenn nært, både kulturelt og på andre måter. Tyskland kan ofte oppleves nærmest som en større versjon av Skandinavia eller en slags “storebror” til vår region – her er folk ikke så annerledes from oss, og også språket deler mange likheter til de skandinaviske språkene. For mange vil nok disse likhetene få dem til å tenke på Tyskland som kanskje ikke å være en særlig spennende destinasjon, og det er nok sant at Tyskland gjerne ikke er det mest eksotiske stedet for en nordmann å reise til. Ønsker man seg helt nye sanseinntrykk og haugevis med opplevelser som ikke i det hele tatt ligner på det man har opplevd tidligere, vil vi nok anbefale deg å reise lenger sørover i Europa, eller kanskje østover. Det skal imidlertid sies at de aller fleste nordmenn nok undervurderer Tyskland som reisemål – folk er rett og slett ikke klar over hvor mye spennende og fint som finnes i dette landet. Det er en grunn til at Tyskland lenge har vært favoritten til dem som liker å dra på bilferie – og det er ikke kun på grunn av den kjente autobahn. Her finner man nemlig noe spennende bakom ethvert hjørne – landet er rett og slett krydret med små og flotte steder som man kan besøke. Tyskland har gjerne ikke sitt eget London, Roma eller Paris, men dersom man tar seg sin tid og opplever landet som helhet, vil nok de aller fleste innse at Tyskland har minst like mye spennende å by på som de andre store landene i Europa – og kanskje enda mer! Som del av cruiset vi skal ta for oss i denne artikkelen, får du imidlertid ikke bare oppleve Tyskland, men også en del av dets naboland. Med sin plassering sentralt i Europa, er Tyskland nemlig nært plassert en mengde fascinerende steder. Cruiset varer over en uke og vil ta deg innom både Nederland og Frankrike, så vel som Sveits, og du vil dermed få en ordentlig innføring i det som ofte kalles for den “tysktalende verden”. Dette er en reise for deg som vil oppleve noe spennende uten at det blir “for” spennende.

Til tross for at mesteparten av cruiset finner sted i Tyskland, begynner det faktisk i et ganske så annerledes sted – nemlig i den nederlandske hovedstaden, Amsterdam. Denne byen trenger nok neppe noen introduksjon – dersom man ikke allerede har besøkt Amsterdam, har man ingen unnskyldninger for ikke å gjøre det. Den nederlandske hovedstaden fremstår, med sine vakre og koselige kanaler, som en av de mest unike og ikoniske byene i Europa – byen er dessuten svært internasjonal og spennende, og her vil du nok finne det du skulle ha lyst på, uansett hva det måtte være. Den neste dagen reiser vi til en liten bygd i Nederland – nemlig Kinderdijk – som står på UNESCOs liste over verdensarver. Her er det ikke mye annet å gjøre enn å observere alle de vakre vindmøllene som står rundt omkring og å nyte roen. Den tredje dagen av cruiset ankommer man endelig Tyskland, og den første dagen tilbringes i Køln. Vi skal ikke påstå at Køln er den mest spennende eller sjarmerende byen i verden, men finnes masse god øl og en fantastisk katedral som man bare er nødt til å se med egne øyner. Neste dag ankommer man Koblenz, som er en liten by som ligger i et område der en finner en rekke fantastiske slott. Den femte dagen ankommer man Heidelberg, som er en vakker by som befinner seg i sjarmerende naturlige omgivelser. Den største attraksjonen her er uten tvil den svære borgen som er bygget i sandstein, men vi anbefaler også at du besøker den lille landsbyen Speyer, der det finnes en fantastisk flott katedral som befinner seg på UNESCOs verdensarvliste. Neste dag er det duket for noe helt annet – denne dagen drar man nemlig til byen Strasbourg i Frankrike, som nok de fleste forbinder med de forskjellige europeiske institusjonene som ligger her. Når det gjelder arkitektur, er byen en slags miks mellom Tyskland og Frankrike, hvilket gjør det ganske spennende å gå gjennom gatene. Den syvende dagen av cruiset drar man tilbake til Tyskland – denne gang, til byen Breisach. Denne byen ligger i svært vakre naturlige omgivelser og omtales ofte som å være inngangsporten til Tysklands kjente “svarte skog”. Man skal imidlertid ikke holde seg i Tyskland så altfor lenge, for allerede neste dag er det duket for en tur til Basel i Sveits. Herfra kan man velge å reise hjem, mens de som er lystne på mer germansk eventyr kan utvide reisen med to netter i Lucerne eller Basel, eller med tre netter i Como-innsjøen.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.